Durmitor

 

Durmitor – Virtuelna Šetnja Durmitorom.

Iako možda nije najposećeniji i najrazvijeniji turistički centar sa ovih prostora „Brdovitog Balkana“, ljubiteljima netaknute prirode Durmitor pruža mnogo više sadržaja i uzbuđenja od ostalih.
Retko se sreće da na jednom mestu imamo toliko staza namenjenih šetačima rekreativcima, avanturistima, pa i iskusnijim i ozbiljnijim planinarima. Osvajanje planinskih vrhova Durmitora poput vrhova Međed, Šljeme, Savin kuk, Bobotov kuk i pogled koji se sa njih pruža daje nam neprocenjiv osećaj. Više o pešačkim i planinarskih turama možete pročitati na priloženim linkovima.
Povoljan geografski položaj, pristupačnost ostalim letnjim adrenalinskim sadržajima, poput raftinga, pa na kraju krajeva i ne tolika udaljenost od mora čine Durmitor zaista superiornijim u odnosu na toliko popularan Zlatibor ili Kopaonik. Na žalost to se ne bi moglo reći za zimske sadržaje. Iako na Durmitoru postoje ski staze potrebno je mnogo više ulaganja kako bi ovaj ski centar mogao stati „rame uz rame“ sa ski centrom na Torniku ili bio dostojna alternativa.

 

 
Share Code:

Srodni članci:

One comment on “Durmitor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *