360VR Izdvajamo

Crkva Svetog Đorđa na Oplencu Pogledajte impozantnu unutrašnjost crkve koja je urađena tehnikom mozaika na preko 3500 m2, sa 40 miliona raznobojnih delića, preko 1500 figura i likova u 15.000 nijansi boja!.

Trebinje i Hercegovačka Gračanica.

Seosko domaćinstvo Čardaklije Savremena i jedinstvena ponuda seoskog turizma na ovim prostorima.

Šarganska osmica 360 virtuelna tura

Virtuelna šetnja Beogradom je dopunjena prezentacijom Kalemegdana

Prezentacija sadržaja NP Tara u 360VR tehnici. Upravo je postavljena prezentacija: Tarabića kuća, Kremna

Haifa, Izrael Fenomenalna gigapiksel fotografija iz fotografske kuhinje Zorana Strajina

360VR Objašnjenja

360VR Ideja


360 fotografija

Koreni i ekspanzija 360 fotografije

360 fotografija spada u grupu panoramskih fotografija, odnosno, panorama kao celina sastavljena iz više pojedinačnih fotografija koja prezentuje celokupan prostor u krugu od 360 stepeni oko nas. Istorija panoramske fotografije datira iz sredine 19. veka, a prve panoramske fotografije napravljene su u Austriji i Nemačkoj. Od tada panoramske fotografije su postale omiljene mnogim fotografima.
Digitalizacijom foto-aparata i razvojem interneta, zajedno sa razvojem Web alata za internet prezentacije, dolazi još veće zastupljenosti panorama. Web alati od obične "ravne" panorame kreiraju interaktivnu sferičnu panoramu koja dozvoljava posmatraču pogled u svim pravcima. Popularizacijom programa Google Earth , a kasnije, osnivanjem servisa 360cities (koji omogućava 360 prezentacije na Google Earth-u) dolazi do prave ekspanzije u korišćenju panoramskih fotografija. Mnoge od ovde prezentovanih panorama možete videti tim svetski poznatim sevrisima, dovoljno je da kliknete na neku od ikonica.

                                   

Dreamweaver template by JustDreamweaver.com