360VR Izdvajamo

Crkva Svetog Đorđa na Oplencu Pogledajte impozantnu unutrašnjost crkve koja je urađena tehnikom mozaika na preko 3500 m2, sa 40 miliona raznobojnih delića, preko 1500 figura i likova u 15.000 nijansi boja!.

Trebinje i Hercegovačka Gračanica.

Seosko domaćinstvo Čardaklije Savremena i jedinstvena ponuda seoskog turizma na ovim prostorima.

Šarganska osmica 360 virtuelna tura

Virtuelna šetnja Beogradom je dopunjena prezentacijom Kalemegdana

Prezentacija sadržaja NP Tara u 360VR tehnici. Upravo je postavljena prezentacija: Tarabića kuća, Kremna

Haifa, Izrael Fenomenalna gigapiksel fotografija iz fotografske kuhinje Zorana Strajina

360VR Objašnjenja

360VR Ideja


Šta je 3D anaglifska panorama ?

3D anaglifska fotografija je metod prikazivanja stereoskopske fotografije kako bi se stekao dojam dubine, odnosno treće dimenzije. U osnovi stereoskopske fotografije se nalazi par fotografija, leva i desna, koje su fotografisane sa međusobnim razmakom od par cm po horizontalnoj ravni. Dobijene fotografije naknadnom obradom "preklapamo" jednu preko druge gde jednoj fotografiji uklanjamo crveni kanal a drugoj plavi i zeleni. Tako dobijenu fotografiju nazivamo anaglifskom. Za pregled takve fotografije koriste se posebne naočare sa crvenim filterom na levom oku, odnosno na plavo cijan filterom na desnom oku.
3D anagllyph
Naš mozak biva zavaran dvema različtim fotografijama istog kadra te teži da ih izjednači u jedinstven kadar pri čemu stičemo utisak 3 dimenzije, odnosno dubine. Anaglifska metoda se ranijih godina često upotrebljavala ali se od njene standardizacije i ozbiljnije upotrebe odustalo zbog njene osnovne mane - narušavanja kolorita.