Manastir Rmanj

 

Manastir Rmanj, Martin Brod

Virtuelna tura kroz srednjovekovni manastir Rmanj.
Prvi podaci o postojanju manastira Rmanj datiraju krajem 15. veka, ondnosno, pominje se 1498. godina kao godina podizanja manastira. Prema predanju manastir je podigla Katarina Branković, kćerka despota Đurađa Brankovića.
Protekla turbolentna vremena zaista nisu štedela manstir. Dovoljno je pomenuti da je tokom svog postojanja više puta oštećivan i obnavljan, rušen i podizan.
Burna istorija manastira Rmanj je najdetaljnije opisana na zvaničnoj internet prezentaciji www.manastir-rmanj.org, te vas ovom prilikom pozivamo da posetite i zvaničan web sajt.

Manastir Rmanj se nalazi u Zapadnobosanskom mestu Martin Brod, na samo dvadesetak Kilometara od Drvara. Pristupačne saobraćane veze, manastir i magični slapovi reke Une učiniće vašu posetu nazaboravnom.

Share Code:

Srodni članci:

One comment on “Manastir Rmanj

  • duhovno stvara matrijalno a matrijalno podupire duhovno,neka se nasi sveti oci pronadju u ovoj vecnoj istini,smrt nastupa kada duh napusti matrijalno,duboko umno razmislite gde je mesto nasi duhovni otaca,moji preci su imali zaokrugljen model napretka i razvoja zivota u najtezim uslovima a danas u mnogo boljim uslovima mi unapred pristajemo na kapitulaciju jer duhovno i mentalno nismo pripremljeni u nasom izboru zivota u prostoru nasi predaka,mnogo zivota je utkano u taqj prostor.bursac garasanin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *